Jarní oddílový čtyřboj je minulostí

Aktuality hlavní

Městský stadion včera opět zažil nápor malých nadšených sportovců, fandící tribuny, cinkání medailí, mnoho smíchu a sem tam nějakou slzičku. Ale toto všechno k závodům patří a my jsme byli moc rádi, že se po dvou letech omezení vracíme opět k běžné atletické sezóně. Pro děti byl připraven čtyřboj, který měl prověřit jejich všestranné pohybové schopnosti a dovednosti. Z původně přihlášených cca 180 dětí nakonec dorazilo 162 atletů, kteří závodili s nadšením a bylo vidět, že si závody užívají. Nervozita před každým jednotlivým startem je přirozená a je to jedna z věcí, kterou se děti právě účastí na podobných závodech učí zvládat. Stejně tak je pro ně důležité (a to nejen do sportovního života) umět se radovat z výhry a vyrovnat se s prohrou.

Celé sportovní odpoledne odstartoval závod našich nejmenších svěřenců, kteří zatím trénují společně se svými rodiči. Na trať dlouhou 50m se tak vydali děti i rodiče a závěrečného finiše se už pak zúčastnily pouze děti. Navzdory ročníku narození 2017 se toho děti ujaly velmi zodpovědně. Výsledky v tomto věku sice nejsou rozhodující, ale sluší se i tak vyhlásit vítěze.

Rodiče + děti (2017)
1. Eliška Václavíková
2. Veronika Pernicová
3. Rozárka Holcová

1. Jan Obrusník
2. Jáchym Krč

Na naše benjamínky (2015/16) čekaly tyto disciplíny: skok z místa, hod medíkem autově 1kg, 50m, 200m.
Ročník 2016
1. Beátka Schmidová
2. Kačka Vávrová
3. Sára Mrázková

1. Šimon Šturm
2. David Glac
3. Víťa Richtar

Ročník 2015
U děvčat ročníku 2015 došlo po dodatečném přezkumu výsledků k jejich korektuře a na druhé místo se tak posunula Elen Paličková, které se tímto omlouváme a samozřejmě gratulujeme. Medaile byla předána. Konečné upravené výsledky jsou tak po přepočtu bodů tyto:
1. Zuzanka Miklošíková
2. Elen Paličková
3. Viktorie Skříčková

1. Matyáš Svačina
2. Prokop Vaněk
3. Kryštof Krč

Pro minipřípravky (2013/14) byly připraveny tyto disciplíny: skok do dálky, hod medíkem autově 1kg, běh na 50m překážek a běh na 400m.
Ročník 2014
1. Elisa Techmannová
2. Viktorie Sobanská
3. Anastázie Aujezdská

1. Theodor Sokolovský
2. Jakub Hrdý
1. Filip Vančák

Ročník 2013
1. Emma Dudášová
2. Terezka Tlolková
3. Valérie Matušková

1. Matyáš Hradecký
2. Benjamin Koutný
3. Vojtěch Rýn

Nejstarší přípravková kategorie (2011/12) navázala v disciplínách na své mladší kolegy, ale medík už měl 2kg: skok do dálky, hod medíkem autově 2kg, běh na 50m překážek a běh na 400m.
Ročník 2012
1. Maruška Kobzová
2. Ivetka Kochánková
3. Amálka Bocková

1. Kristián Kučera
2. Jan Kraus
3. Lukáš Gold

Ročník 2011
1. Karolína Valošková
2. Domča Šimková
3. Elen Korbelová

1. Petr Gajdušek
2. David Vančák
3. Vítek Žižka

Medailistům ještě jednou gratulujeme! Všem dětem děkujeme za účast - zejména některé děti to měly díky úterním závodům v Krnově opravdu náročné. Rodičům děkujeme za podporu a pochopení pokud vždy nebylo vše 100%, ale věříme, že jste si závody užili stejně jako my. Rozhodčím pak za profesionální přístup k soutěži. Všem pomocníkům také z řad rodičů za ochotu pomoci s organizací závodu.

Fotky si můžete prohlédnout v naší fotogalerii TADY, výsledky na stránkách ČAS TADY.

Vytisknout